keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ahviksen linturalli!

Kata:

Hihhei!

Nyt vissiin oon alkanut melko hyvin toipumaan Ahviksesta. Yöunet viikonlopulta kun olivat niin vähäiset. Muuten siis oon palautunut reissulta, mutta vähän väliä on tuntunut, että oon tulossa kipeäksi, mitä en todellakaan ihmettelisi, sillä linturalli meni aika sateisissa meiningeissä. Aamulla tosin olin ottamassa muutamat rokotukset, että voi johtua myös niistä tää mun huonontunut olo. Mutta kurkkukin nyt ihan kunnolla kipeä. Sais parantua huomiseksi, että duunissa kykenis puhumaankin. Jep, mä oon pikästä aikaa menossa duuniin!

Torstaina menin tosiaan porukoille leipomaan toscapiirakkaa ahvisevääksi. Käytännössä tää meinas...


...viinin nautiskelua,


... syömistä,


... ja kynsien lakkailua Ahvikselle sopiviksi! Noista kynsistä sain paljon sanomista (kuulostaapa negalta :D) niin kavruilta kuin myös ahvenanmaalaisilta! Tosin en aina ymmärtänyt nopeeta puhetta ja vastailin iloisesti vaan "juu juu, tack tack!" :D Puhuin kyllä ruotsia aina kun asioin paikallisten kanssa, oon aika ylpee itestäni!

Nukkumaanmeno pääsi venähtämään ihan kunnolla, kun en osannut kotiin tultua edes pakkaamista aloittaa heti. Eikä tehnyt mieli mennä nukkumaan, kun oli niin täpinöissä ja lisäksi Suvi ja sen poikaystävä rupes nauttimaan alkoholia. Epäreilua tollanen, kun toisella on aikanen herätys tiedossa. Tuli nukuttua melkein 4 h, ja ties jo valmiiks ettei seuraavina öinä tulisi nukkumaan yhtään sen enempää.

Mullei oikeen oo mitään hyviä kuvia viikonlopulta, kun ei tullut omaa kameraa mukaan ja muiden kameroista en oo vielä saanut kuvia. Kännykkäkuvilla siis mennään!

Laivalla syötiin perinteiset purilaiset! Suvi kato tota herkku tomaattia ;)


Joukkueemme nimi oli "Lääkäri hoitaa, biologit bongaa" :D Joukossamme oli siis yksi lääkäriksi opiskeleva (ex-biologi). Oltiin valmiiksi katottu säätä, joka lupaili pelkkää sadetta melkein koko rallin ajaksi... Ei siis ollut mitenkään korkeella tavoitteet. Kuitenkin ylitettiin odotuksemme ja saatiin bongattua yhteensä 56 lajia!! :) Upeaa! Joka vuosi tulee parempi tulos. Sain myös muutamia eliksejä (= ensimmäinen havis (= havaittu laji) ikinä kyseisestä lajista), joita olivat ainakin hemppo, tundrahanhi (!!), lehtokurppa (kuulin pelkän äänen, muut näki), alli, riskilä. Olikohan muita. Saatiin myös hauskat ahviselikset; pulu ja fasaani :D

Jo ekana iltana meillä oli kasassa enemmän haviksia kuin yhteensä koko fuksivuoden ahviskerralla. Fukseina meiän havisten yhteismäärä oli 31 ja nyt jo ekan kuuden tunnin aikana saatiin 35. Pientä kehitystä kenties! Ja no ekana vuonna meillä ei ollut kaukoputkea. Ihan pimeään aikaan saatiin kait kaksi havista: se lehtokurppa ja pöllö sp. :D Nähtiin (tod. näk. saalistamassa olevan) pöllön lentävän kolmesti, muttei saatu lajia pimeässä. Olis tarvinnut kuulla äänen.

Kastuttiin ihan täysin aamumuuttoa seurattaessamme. Seistiin muutama tunti meren rannalla kaukoputken ja kiikareiden kanssa ja yritettiin nähdä jotakin. Saatiin kait kolme lajia. Oli jäätävän kylmä ja jalat oli täysin märät. Autoon kun päästiin vihdoin, alettiin kaikki nauramaan että tätäkö me ollaan odotettu koko kevät ihan innoissamme :D Hyi että! Oli silti kivaa :D Siitä rallia vielä monen monta tuntia ja illalla kun palattiin majoituspaikalle ja riisuin kamppeeni, huomasin olevani vieläkin märkä pikkareitani myöten. Enää en ihmettele tällä hetkellä kipeänä olevaa kurkkuani.

Vikan tunnin aikana ei taidettu bongata ainoatakaan uutta lajia. Kovasti yritettiin nähdä pelloilla kuovi, mutta ei. Mutta entäs kun ralli oli ohi! Yksi joukkuejäsenistämme katsoi auton ikkunasta pellolle ja totesi, kuinka ärsyttävää nyt olisi nähdä kuovi pellolla. Jokainen meistä kääntyi katsomaan kyseiselle pellolle ja mikäs se siellä! NO KUOVI TEPASTELEMASSA. Voi tsiisus oikeesti :D


Meillä oli ihan törkeen hyvät eväät tehtyinä ja ostettuina ja sitten oli myös juomista. Musta tuntuu ettei muut meiän joukkueesta kuitenkaan juoneet rallin aikana kuin mä ja J-P :D Liian vakavaa hommaa tää bongaaminen. Mutta illan purussa tietty lähti juomismeiningit! Skumpat tietty avattiin, ja purku käynnistyi! Purku kesti taas muutaman tunnin ja sen aikana tulin jo huppeliin :D Voittajajoukkue teki kaikkien aikojen ahvisennätyksen; 96 lajia! Mitäs helvettiä oikeesti. Mä en tiedä tunnenko niin montaa lajia ees... :D No enköhän mä. Oli kiva ilta, vaikken paita pois -teemalle syttynytkään. Tuli pyörähdettyä paikallisessa, pelattua pingistä, moshattua, seurattua kännidraamailua, jne.


Mulla oli hauskaa... :D Tietenkin lähtöpäivänä aurinko paistoi!

Aamulla oli darra. Mutta kamppeet piti ripeästi pakata ja huone siistittävä, jonka jälkeen suunnattiin Maarianhaminaan perinteisille Ålands pankakaneille! Ja seuraavaksi heseen :D Ja sitten laivaan! Laiva oli se upouusi Viking Grace. Halusin päästä kiertelee laivaa, mutta vasta päikkäreiden jälkeen. Näytettiin varmaan hyvältä kun lintubongarit varusteineen nukkuu laivan lattialla :D Osa biologeista tosin oli laivan kannella mitäs muutakaan kuin bongaamassa lintuja. Mä olin liian täynnä lintuja ja liian väsynyt. Herättyäni suuntasin heti tax freehin, tutkimaan mestoja ja syömään pakollisen katkarapumajoneesileivän. Aika hieno laiva. Erityisesti pidin rocki-baarista ja hyttien käytävistä, jotka oli koristeltu "laitureiksi". Kivien päällä oli aitosudenkorentoja. Okei, ehkä olin semiväsynyt kun sain kicksejä niistä korennoista.

Tax freestä ostin valkoiset conssit, pari litraa viskiä (hah niin hauska sanoa) ja Suville tuliaisia. Nyt pitää vaan saada juotua tuo Jack Daniel's niin siitä saa hienon kukkamaljakon!


Uudet conssit! Kamalan valkoiset vieläkin, tekee vähän mieli sotkea ne tarkoituksella :D

On aika haikee olo. Ensi vuonna kaksi meiän joukkueesta on vaihdossa. Mun seuraavaan Ahvikseen on kaksi vuotta!! Ellen sitten lennä Bonnista Ahvenanmaalle :D Meiän tulokset viime vuosilta ja joukkuenimet:

Fuksirriäiset: 31                                    (nerokas nimi, ei vaan sopinut seuraaville vuosille)
Kaksirriäiset: 50                                    (väännös edellisestä nimestä, kaukoputki jo mukana)
Lääkäri hoitaa, biologit bongaa: 56          (Kolsirriäiset olisi ollut jo todella lame)

Tähän vielä biisi, jota joukkueemme fiilisteli (ainakin kaksi meistä fiilisteli, loput taisivat vihata) rallin loppupuoliskolla lujaa.Nyt alan katselemaan saksan kursseja, jaiks!

- Kata


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti