keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Sydän mikroskoopissa

Hejssan!

Plaah. Oon kipeilly koko alkuviikon. Ei hyvä, koska oon kokoajan väsynyt ja mulle ei olisi aikaa tällaiseen. Pääsen joka päivä himaan vasta kuuden jälkeen, kiitos ihanan intensiivisen kasvilabrakurssin takia. En jaksa tehä mitään kouluhommia enää ton jälkeen. Tuun niin menestymään perjantain tentissä.Joo tää kuvaussessio maanantailta ei tehnyt hyvää mun terveydelle.
KISS ;D
Uudet korut Asokselta!

Mun myöhäinen joululahja piristi. Toi on tollainen langattomasti toimiva minikajari. Aika hyvä äänenlaatu kokoon nähden. Ja kuinka söpö??!

Tänään kasvilabrassa kipeillessä (pakollinen läsnäolo) otin vähän rennommin ja opettelin ottamaan mun iPhonella kuvia mikroskoopin läpi :D Oikeesti aika hankalaa... Ainakin aluksi.

Alku oli vähän kämänen... :D Vaikka tää on yksi parhaiten onnistuneista kuvista! Kevyen repeytynyt preparaatti muutenkin...
Sitten aloin onnistumaan aika hyvin! Tossa yritin kuvata tota "tähtikiderakennetta", joka kyl oikeesti on öö mikäs se oli. Ca-oksalaattikidenystyrä!
Ja aaaaww löysin sydämen !!! Elämän pienet ilot labrassa ovat todella isoja iloja.

Sitten asiasta kukkaruukkuun. Susiin!

Susien uhanalaisuusluokitus Suomessa: erittäin uhanalainen.

Sutta ei ole Suomessa arvostettu juuri koskaan, vaan siihen on suhtauduttu lähes aina vihamielisesti. 1800-luvun Suomessa susista maksettiin ns. tapporahaa. Viimeisin suomalainen susiuhri on juuri tuolta 1800-luvulta. Nykyään susiin suhtaudutaan kovin ristiriitaisesti, ja asiasta keskustellessa käydään molemmissa ääripäissä (kuvitelkaa vaikka luonnonsuojelijabiologin ja poronhoitajan välinen keskustelu). Yksi perusasenteista on, että petokannan halutaan säilyvän elinvoimaisena (jota se ei ole), mutta ei omalla lähiseudulla. Ehkä sitten siellä Siperiassa...


http://img.fotocommunity.com/Raubtiere/Hunde-Canidae/grauer-Wolf-Canis-lupus-a18592445.jpg

Tutkimusten mukaan suteen suhtaudutaan Suomessa suurpedoista kielteisimmin, vaikka verrattuna muihin petoihin "susi kuuluu vaarattomimpiin eläimiin omassa kokoluokassaan". Susien hyökkäykset ihmisten kimppuun ovat pääosin johtuneet rabieksesta. Hyökkäykset ovatkin vähentyneet rabieksen vähentymisen myötä.

Suomessa susi on rauhoitettu, mutta sitä salametsästetään. Vielä 2000-luvulla susien lukumäärä puolittui vain muutamassa vuodessa. Suomessa susia on enää reilu sata. Siitä ei ihan hirveen moneen laumaan riitä.

http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/30/3025/IKYBF00Z/posters/jim-and-ja
mie-dutcher-an-8-week-old-gray-wolf-pup-canis-lupus-bares-his-teeth-in-a-snarl.jpg

No mutta onhan tää aika pelottava, eikö?


- Kata


2 kommenttia:

 1. Voi hellanlettas tota susivauvaaaa!! Ja koitas parantua. Terkkuja lämmöstä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin ihana muriseva vauveli! Yhyy mäkin haluun jonnekin lämpimään! Lämpimässä ei vilustuis... :D
   - Kata

   Poista