perjantai 10. toukokuuta 2013

Pöllöretkellä

Kata:

Hello! Oli aika mahti päivä eilen. This is why I study biology, niin siistit opiskelupäivät! No ei vaineskaan :D Mutta siis oli joo tosi siisti päivä! Kävin helmikuussa pöllöjen ekologiaa -kurssin (tässä vähän siitä), ja siihen kuului vielä tällainen maastoreissu. Tosi innolla odotin tätä! :) Kuvat taas jälleen kännykällä otettuja, mutta onneksi iPhonen kamera on aika jees.Noi pöntöt tosiaan olivat melkosen korkealla kuusissa, ja käytiin enimmäkseen vielä käymättömiä pöntttöjä katsomassa eikä siten voinut etukäteen tietää onko pöntössä pöllöä/munia/poikasia vai ei. Sai joka kerta jännittää! :D Jos pöllöäiti oli pöntössä, sen päähän laitettiin tumma pussi, joka piti otuksen rauhallisena :) Nää maastoretket kuuluvat näiden tutkijoiden pitkäaikaisseurantatutkimukseen eli pituuksia ja painoja mittailtiin, muna- ja poikasmääriä jne. Eivät olleet siis mitään turhanpäiväisiä pesimärauhan häiritsemisiä :)

Meitä oli siis vain kaksi opiskelijaa ja kaksi tutkijaa. Mulla oli melkein koko matkan hirveä pissahätä enkä viittinyt miesseurassa käydä puskassa, oli ihan kamalaa! :D Noi metsät ei ollu kaikista tiheimpiä... Paluumatkalla kaduin niin paljon tota etten viitsinyt käydä... Todella tuskainen ajomatka kotiin.


Tappoaseet

Siivistä pystyi arvioimaan ikää

:D

Kuinka kaunis!

Hän poseeraa

Hän ujostelee

JA! Mä sain pitää kätösissäni pientä viirupöllöbeibee (niin noi pöllöt oli kaikki siis viirupöllöjä)!! Oi ettäääää! Hän oli niin suloinen, lämpöinen, pieniääninen, lutunen, toimelias ja pikkuinen. Vain muutaman päivän vanha :)


Kiva ote mulla, eikö... En puristanut yhtään, olin oikeesti tosi varovainen! :D

Pikkuneeen! Vielä simmut kiinni

Tässä alla vielä hänen pikkusisaruksensa :) Paino oli vain puolet isosisaruksensa painosta... Pöllöjen munat kuoriutuu vähän eri päivinä, ja ekana kuoriutuneella on tietty suurimmat mahdollisuudet selviytyä, ja jos on paljon poikasia, nuorin ja pienin jää todennäköisesti muiden jalkoihin nääntymään :( Onneksi tässä pesässä oli vain kolme poikasta. Olis ollu ihan kamalaa tavata pöllönpoikanen, jonka olisi tiennyt varmasti jäävän kuolemaan...

Valkoinen munahammas vielä kiinni nokassa. Sillä hän rikkoo tiensä vapauteen!

Sitten poikaset laitettiin nopeasti takaisin pesään lämpimään :) Maastoretkeen tietty kuului paljon autossa istumista, koska pesäpöntöt olivat siellä sun täällä. Mutta automatkailu on ihan jees, ja matkallakin saattoi törmätä kaikenlaiseen, nimittäin elämäni ensimmäiseen koppeloon (elis :D)! (ukkometsoja oon kyllä nähny)

Todistusaineistoa :D

Koppelo oli ihan päästään pihalla. Se vaan tallusteli tietä eteenpäin kuin mikäkin ankka. Veikattiin että se olisi juuri tullut soitimelta, sen verran tööt se oli :D Metsässä kuului paljon eri lintujen ääniä. Kulorastasta, vihervarpusia, harmaapäätikkaa, pikkukäpylintuja, sirittäjää, ... Palokärjen nakuttamisjälkiä näkyi paljon. Olisin niin halunnut nähdä kyseisen tikan!

Aikamoinen sammallajidiversiteetti hylätyn veneen kaiteella.


Hih tuo kädessä pitäminen oli kaikkein siisteintä. En ole ennen lintua pidellytkään kädessä tuohon malliin :) Kelasin tossa vaan, että miten näin pienestä söpöstä rääpäleestä voi kasvaakin uljas aikuinen pöllö. Pöllöt on niin cooleja. Muutama viikko ja poikaset lähtevät pesästä vähitellen ulos ja alkavat opettelemaan lentämistä! Ja sitä huhuilua kans! Iiiks jotenkin :D Nyt töihin!

- Kata

7 kommenttia:

 1. Äärettömän söpö pöllö! :)

  VastaaPoista
 2. jos sua oikeasti enemmänki pissatti siel mettäs ois kannattanu vaan käydä sielä mettäs pissalla vaikka sit jonku puun juurelle losottaa. ois jääny varmaan sit ollu siel kivempi olla ja katella siel ku ei ois pissattanu, mut vissiin se miesporukas oli se kynnys ettet viittiny sanoa mitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olis kannattanu. Paluumatkalla tosiaan kaduttikin :DDD losottaa :'D
   - Kata

   Poista
  2. Se kynnys oli siis liian iso miesporukas puhua tollasesta vai miks se jäi sanomatta :D?

   Poista
  3. tai menemättä :D

   Poista
  4. Mä en nyt kauheen yksityiskohtaisesti kevään kaikkia tapahtumia muista :D vissiinkin odotin aina että seuraavassa kohteessa oliski joku puska tai jotain. Miksi tää aihe kiinnostaa sua niin paljon? :D

   - Kata

   Poista