maanantai 19. marraskuuta 2012

Ravintola Näsinneula

Käytiin lauantaina vähän (aika paljonkin) hienommassa ravintolassa syömässä vaarin 80v kunniaksi. Siskon kanssa eka kerta hienossa ravintolassa ja sen varmaan näkikin meistä. Pöytä oli ikkunan vieressä, josta avautui hienot Tampereen maisemat. Pikkasen piti miettiä miten olla ja käyttäytyä, mutta tarjoilijat olivat todella mukavia niin se helpotti. Sen kyllä tiesin, että aterimista pitää aina ottaa ulommaiset käyttöön! Sen opin Prinsessapäiväkirjat -elokuvasta. Ei siis mikään turha elokuva. :D

Alkukattaus
 
Alkujuomaksi tilattiin vaaleaa glögiä

 À la carte-listalta jokainen valitsi menun itselleen. Menuja oli neljä + teemamenu. Iskä, vaari ja sisko ottivat teemamenun Syksyn satoa ja minä Finlandian.

Alkupala 1: Kurpitsakeittoa

Kurpitsakeitto oli tosi hyvää, vaikka vähän jännitti tossa päällä oleva puolukkavaahto. Mutta se sopi keittoon hyvin ja tykkäsin. 

Alkupala 2: Lohiconfit
Toisena alkupalana oli lohiconfit. Mietiskelin mitä tuo confit tarkoittaa ja en vieläkään tiedä. Ainakin oli hyvä annos tämäkin. Maistoin mätiäkin ensimmäistä kertaa elämässäni.

Ennen pääruokaa: Alvettulan tyrniä
Finlandia Menuun kuului ennen pääruokaa makuja huuhteleva (tai desinfioiva?) tyrnijuomajuttu. Vaahto maistui aika mentholiselle ja tyrnijuoma oli hyvää. Kai se sitten huuhteli mun makuja ennen pääruokaa? :D

Pääruoka: Kaldoaivin poronvasaa
Pääruoasta kappas kappas, tykkäsin myös! Oli paljon erilaisia makuja ja pystyi oikein rauhassa nautiskellen syödä. Ruokajuomana oli punaviiniä mitä tarjoilija suositteli annoksen kanssa, nimeä en tietenkään enää muista..

Jälkiruoka 1: Lähijuustoja Mouhijärveltä
En ole ikinä ollut vahvojen juustojen ystävä (oltermanni<3), enkä ollut näidenkään. Maistoin kumpaakin ja vasemmanpuoleinen oli todella vahvaa ja oikeanpuoleinen maistui oudolta. Vaari sitten söi loput juustoistani. :D Hyvä että maistui muille.

Jälkiruoka 2: Omenaa ja kanelia
Toinen jälkiruoka oli tosi hyvää! Keskellä oleva levy oli "omenalevy", kuten tarjoilijakin sanoi. Kakkupaloja, jäädytettyä jugurttia ja hunaja-sokeri paloja. NAM! Tuo annos kelpaisi isompanakin mulle. :D Jälkiruoan kanssa juotiin vielä kahvitkin.

Näiden kuuden annoksen jälkeen olo oli vähintääkin täysi. Kokonaisuudessaan menu oli oikein maittava ja hyvä. Tykkäsin! Tuli syötyä vähän uuttakin. :) Iskä naureskeli kun siskon kanssa vaan räpsittiin kuvia, aina kun tuli uudet annokset pöytään. Ai mitenniin ensimmäistä kertaa superhienossa ravintolassa? Kiva kokemus kylläkin! Ja vaarikin tykkäsi, mikä oli tärkeintä.

Nätit kattaukset + hienot maisemat = NICE
Maisemakuvaa pöydästä
- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti