keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kuin karhuemo pentujaan ja luoja luomiaan, niin minä sinua vaan

Kata:

Nyt on kyllä päässyt nauttimaan auringonpaisteestakin! Mä en oo ees tajunnut enää kantaa arskoja mukanakaan, kun olin jo ehtinyt unohtaa auringon olemassaolon. Mä oon tavallisesti just se tyyppi, joka aina mahdollisuuden tullen pitää arskoja päässä. Ei siihen kyllä välttis mitään auringonpaistettakaan vaadita, riittää että on edes joten kuten valoisaa :D Kelatkaa vaa kuinka orpo olo tuli kun aurinko pääs yllättämään ja häikäsemään mut! Ei näin käy ikinä :D

Kovin kiireistä ollut, mutta nyt pitäis jonkun verran helpottaa. Nukkumisesta en enää suostu joustamaan ennen kun oon univelat saanut selätettyä. Joo, viikonloppusin kuuluis kuulemma saada levätä, mutta mun yöunitunnit olivat kaksi ja kolme tuntia. (ja siis öö ei todellakaan ollu oma valinta valvoa aamuyöhön asti…) Meillä oli yhdestä kurssista järkätty Hyytiälän tutkimusasemalle tällainen seminaariviikonloppu, johon kuului vähän kaikkea muutakin ohjelmaa niiden seminaariesitysten lisäksi :DMelkoisen mielenkiintoinen (monellakin tasolla) viikonloppu oli, täytyy sanoa :D Ekana aamuna herätessäni olin vieläkin hieman kännissä ja tokasta aamusta en muuta osaa sanoa kuin täysjumi ja älytön väsymys. Mun huonekaverikin oli ihan että hyvää päivää tolle sun jumitukselle. Mä en kyenny oikee sanomaan kokonaisia lauseita edes suomeksi, saati sitten englanniksi vaihtareille. Mä nyt toivon ettei mun uudet tuttavuudet pidä mua sellasena tyypillisenä suomalaisena, joka on puhelias vaan kun on juoma kädessä, hah. Sekin kertoo ehkä jotain mun jumitusolosta, että mun rampa huonekaveri pakkas kamppeensa sellasella 1680804-kertaisella nopeudella muhun verrattuna.


Mun frendi ihmetteli kun sanoin näitä kaadettuja hirviä söpöiksi. "Se on kuollu." No joo, mutta kaunis se silti on :D Herättää kyl jonkinasteista kunnioitusta noiden eläinten koko. Mulla on ollu aika terve asennoituminen metsästämistä kohtaan, vaikka ajatus eläinten ampumisesta harrastuksena ja huvina vähän vierastuttaakin. Joo joo, tiedän ihmislajin metsästämishistorian, ja jos lihaa söisin, niin söisin riistalihaa enkä mitään tehomaataloudella tuotettua possua. Ja tiiän nää haittapuolet, jos kantaa verotetaan liian vähän. Siitä voi syntyä taloudellista vahinkoa, liikennevahinkoja yms. ja se onhan se loppupeleissä luonnonsuojeluakin pitää kanta kurissa. Mutta kun kuunteli noiden metsästäjien puhetta ja machoilua saunassa niin ei hyvää päivää. Niiden puheista paisto se, että oot sitä kovempi metsästäjä mitä enemmän onnistut ampumaan eläimiä luvatta sillai "ihan vaan vahingossa". Pelkkä ajattelukin pistää vihaksi. Toivottavasti oli suurelta osin vaan puhetta, mutta harmittaa jo toi pelkkä asenne. Ja me oltiin niitä biologeja, jotka ei ymmärrä ihmisen metsästämisviettiä. Jepa jep.


Uuuu, ja mä sain viikonloppuna elämäni ehkä hienoimman diplomin! En oo mikään turha daami. Parittelukumppaneita onnistuin haalimaan parisenkymmentä ja hienosti välttelin petoja ja loisia.

Viikonlopun jälkeinen maanantai alkoi melkeimpä yhtä kovassa jumituksessa kuin aiemman päivän. Sain kuitenkin raahattua itteni saksan tunnilla (pakollinen läsnäolo, heh).


Jumitus jatku myöhään iltapäivään asti, kunnes sitten lähdin viettämään ihanaa iltaa ihanan sekalaisen naisjoukon, hyvän ruoan ja viinin merkeissä! Illaksi vielä suunnattiin KOM-teatteriin katsomaan Pikku Kukkaa. Vaikka heidän musiikkinsa on kovinkin kaukana omasta musiikkimieltymyksestäni, tykkäsin kovasti :) Livemusiikissa on aina sitä jotain spessua, ja varsinkin nyt oli kivaa vaihtelua päästä kuulemaan musakeikkaa noinkin intiimiin pieneen paikkaan kuin KOM-ravintolaan. Ja oon nyt vuoden sisään alkanut arvostamaan suomenkielistä lyriikkaa ihan eri tavalla!Eilen meillä oli home study päivä Suvin kanssa, ja se alkoi ihanalla aamiaisella ja Vampyyripäiväkirjojen katselulla. Ollaan ihan addiktoituneita tohon sarjaan ja odotetaan aina uutta jenkeissä ilmestyvää jaksoa kuin kuuta nousevaa, haha. Nyt aiotaan aloittaa se niistä "alkuperäisistä" kertovaa Vampyyripäiväkirjojen sisarsarjaa :'D Ja kuvitella, että Suvi vielä aikoinaan vähän naureskeli mun vieressä kun herkistelin tohon sarjaan… Oli kyllä mukava home study päivä eli laiskottelin ihan saaaatanasti. Pelkäsin jo että oon tulossa kipeeksi tai jotain kun niin paljon väsytti, enkä ihmettelis jos tällä mun valvomisella/juomisella plus kylmässä järvessä uimisella itteni kipeeksi olisinkin hankkinut. Mutta eiköhän se ollu vaan tota univelkaa viikonlopulta ja sitten vielä eiliseltä. Nyt kyllä taas vähän samanlainen väsynyt olo… Mutta ei voi mitään, pakko tarttua opiskelumatskuihin! Ens viikolla on pari ei-niin-kivaa tenttiä. Hauskaa niissä on se, että ne on englanniksi! En oo vielä ikinä vastaillutkaan tenteissä enkuksi, kivaa :) Ja varmaan ihan hyvää treeniä ensi kevään/kesän vaihtoa ajatellen!

Joo, on ollu kyllä melkoisen kansainvälinen syksy. Tykkään kyllä! Tällä yhdellä kurssilla oli pääosin vaihtareita ja niiden kanssa pääsikin sitten ryhmätyöskentelemään, ja sitten oli vielä tuo viikonlopun huipentuma, ja ylipäätänsä niihin on tutustunut syksyn myötä :) Luulin että ne elelis jossakin Erasmus-kuplassa, mutta nehän on paljon oma-aloitteisempia kutsumaan sua vaikka mihin mukaan! Tänään oli aikomus mennä bouldern-kiipeilemään parin saksalaisen ja suomalaisen kanssa niin, että puhekieli on saksa :D Pohdin pitkään uskallanko mennä tuntemattomin kanssa ja mun saksan kielen taidoilla, mutta ei se aika sitten lopulta edes sopinutkaan. *Phiuh* No ei, vähän ehkä harmittaa. On hyvä treenaa uskaltautumista pois omalta mukavuusalueltaan. Sitä olen kyllä tänä syksynä harrastanut jo melkoisesti :D

Loppuun ihan uskomattoman kaunis rakkauslaulu Jenni Vartiaiselta. Kaveri vinkkas, ja olin saman tien myyty. Tää on näitä biisejä, joihin väsyneenä herkistyy ehkä liiaksikin :)


Meen huomenna Idolsin livelähetystä katsomaan, ja Jenni on siellä artistina! Nyt jopa vähän odotan iltaa! En oo tollasten TV-formaattien, kuten Idolsin, mikään suurin fani (en oo kattonu Idolsia jakson jaksoakaan vuosiin), enkä aiemmin tiennyt tykkääväni Jennin jostakin biisistä näin kovasti :D Mutta ihan mukavaa ylipäätänsäkin päästä viettämään vähän erilaista vapaailtaa ystävän kanssa!

Nyt opiskelua niin voi hyvällä omalla tunnolla nauttia nyrkkeilystä ja saunomisesta illalla!

- Kata


P.S. Onko normaalia että biojäteroskis täyttyy avokadon kuorista ja kivistä yhdessä vuorokaudessa?

4 kommenttia:

 1. Mun mies käy kanssa metsästämässä, mut se tuo sen riistan kotiin syötäväks. Tulee tosi alkukantanen olo kun ite teen kermaperunoita ja mies tuo lihan pöytään! :D niinhän se ennen meni. Ja ruoka on erittäin hyvää!

  mut tollanen turha metsästäminen on aivan käsittämätöntä :( ne pitää syödä jos niitä ampuu, se on sitä normaalia kiertokulkua. Eikä se että vaa ammutaa harrastuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha eikä, toi kuulostaa niin huvittavalta että sun mies tuo riistan ruokapöytään! Aloin heti kelaa teitä jonakin luolaihmisparina :'D

   Onhan se ihan kätevää että harrastus ja metsästyksen hyödyt hoituu kätevästi samalla kertaa, mutta vielä parempi olis sen riistan loppuun hyödyntäminen (=syöminen). Sinänsä sääli ettei mulle maistu toi riista! oon ollu pari kertaa metsällä mukana ja sillai olis kiva päästä illalla nuotion ääressä nauttimaan siitä pitkän päivän päätteeksi saadusta saaliista sen sijaan että nauttisin vieressä jotai soijanakkeja (joiden tuotossa on omat ympäristöongelmansa toisin kuin siinä riistassa)

   - Kata

   Poista