tiistai 10. kesäkuuta 2014

Vähän opiskelustani Bonnissa

Kata:

Ciao a tutti!

Oon itse asiassa tällä hetkellä Padovassa, Italiassa :) Viime viikolla tuli kauhea tarve päästä Feden luo, ja ostinkin ex tempore lentoliput samalle viikolle. Nyt mulla on vapaa viikko yliopistolta (luojan kiitos), mutta mun "täytyy" palata Saksaan torstaihin mennessä, koska silloin lähen pidennetylle viikonloppureissulle Berliiniin! Tää lomaviikko tuli niin tarpeeseen! Tai no loma ja loma, kun täälläkin melko paljon ollaan opiskeltu, mutta ainakin pystyy taas hengittämään. Aikamoinen kuukausi takana, nimittäin opiskelun kannalta :D



Ajattelin vähän avata mun opiskeluja täällä. Valitsin kurssit sekä miellenkiinnon että hyödyllisyyden takia. Nyt suoritin ensimmäisen hyvin intiivisen practical-kurssin niveljalkaisista. Neljä viikkoa, 5 tenttiä, pitkiä maastopäiviä, mikroskooppeilua, seminaariesitelmiä, luentoja, näpertelelyä, päivät kymmenestä seitsemään, ja tohon päälle vielä mun muut täällä suoritettavat kurssit. Ja todella vaativa taso, jopa niille muutamalle opiskelijalle, joilla oli jo paljon (työ)kokemusta hyönteisistä yms elukoista. Opettajat (tutkijat) odottivat meiltä jo valmiiksi todella hyvää taustatietämystä ja esim. hyvin monien taksoneiden tuntemista latinaksi. Emmä muistanu tyyliin kuin että Lepidoptera on perhoset. Ja sitten niitä termejä vaan tuli ja tuli ja ihan kuin olisi sanakokeisiin päntännyt joka ikinen ilta. Joskus on kiva päntätä, mutta kyllä siitä pänttäämisestä tarvitsee taukoakin, jotta voisi keskittyä esim. siihen ymmärtämiseen. Ymmärrän kyllä tieteellisten nimien tärkeyden kun ei kaikille ryhmille löytynyt edes nimiä enkuksi/saksaksi ja löytyessäänkin saattoivat olla hyvin harhaanjohtavia. Mutta liikaa liian lyhyessä ajassa :D eihän neljässä viikossa kerkeä saada kuin pintaraapaisun aiheeseen!





No nyt meni vähän valittamisen makuiseksi. Hyvä, tehokas ja monipuolinen kurssi. Yllättävän hyvää opetusta tutkjoilta, jotka kuitenkin opettavat vaan sen neljä päivää vuodesta. Isoin miinus tulee tenttien aikarajoituksesta. Älyttämän vähän aikaa annettiin, ja jäi todella harmittamaan ettei kerennyt antamaan hyviä vastauksia kysymyksiin, joihin tiesi vastauksen. Ja paineen alla mä ainakin menen paniikkiin ja kaikki katoaa mun päästä (ne taksoneiden nimet…). Eka tentti tuli ihan yllätyksenä ja meninkin feilaamaan sen. Siitä sitten opin että mun on skipattava kaikki kivat iltaohjelmat ja keskityttävä opiskeluun. Tietty mun täytyy täällä opiskellakin mutta vähän ärsytti ja harmitti joka ilta vastata kieltävästi kavereiden illan- ja viikonloppuviettokutsuihin. Ei se opiskelu kuitenkaan ollut mun ainoa motivaatio tulla vaihtoon :)








Mutta nyt tuli kunnolla tutustuttua saksalaisiin biologeihin (ja yhteen kreikkalaiseen)! Niin tiivistä yhdessäoloa vain kahdeksan opiskelijan ryhmässä. Näemmä aika kultaa muistot kun jo nyt vähän hymyilyttää kurssin muisteleminen haha. Mäkin muuten pidin tuota käärmettä kätösissäni! Ihana ihana ihana, eikä purru. Myrkytön käärme siis, mutta tietenkin pureva.



Sisaruskuva!

Niveljalkaisten (onpa hassua puhua suomenkielisillä nimillä näistä haha) lisäksi olen ottanut kursseja käyttäytymisekologian saralta, joka on suurta rakkautta, mutta täällä se on yllätävän neurobilsaan, sensory ecologyyn ym tollaseen nojautuvaa. Eli noissakin haastetta mulle. Ja sitten rändömisti valitsin paleontologian kursseja! :D Oon ihan hukassa noilla seminaarikerroilla, koska mä en oo ikinä opiskellut mitään tonne päinkään ja esim. mun geologian tuntemuskin on vähän hatara… Noi on maisterivaiheen kursseja, joten opiskelujoilta odotetaan pohjatietämystä. Pitää vähän työskennellä muita enemmän pysyäkseni edes joten kuten perillä asoista, mutta hitto oon silti aika innoissani tosta :D Lukukauden loputtua koittaakin kenttäosuus, jolla reissataan niin Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Ranskassa kuin ITALIASSAKIN. Yövytään yksi yö täällä Padovassa!! Kolme viikkoa leikkien paleontogia Alpeilla, ei paha.


Vielä ennen niveljalkaiskurssia kykeni lähteä illanvietoihin.

Italiasta haluan vielä kirjoittaa ja myös Sveitsistä/Zürichistä (jep, siellä käväisin!!), koska se oli niin ihana kaupunki. Nyt tuon yhen pitäisi tulla luennolta hakemaan mua täältä kirjastolta syömään :) Mä niin rakastan tätä kaupunkia ja koko Venetoa ja haluan niin paljon reissata täällä enemmän lähitulevaisuudessa!! Nyt ei ole muuta kuin Chioggiassa ("pikku-Venetsia") tullu käytyä ja läheisellä saarella (Ca' Roman), jonka uimarannassa heitin talviturkkini pois :'D

CIAOOOOOO!

P.S. tänään aion vedellä Spritzejä.

- Kata

1 kommentti:

  1. Upeita kuvia :) opiskelusta on vaikee kommentoida mitään koska itse en ole ylä -astetta pidemmälle päässyt :)
    Mielenkiinolla pläräsin hyönteiskuvat varmaa 5 kertaa läpi :D
    Blogini osoite on muuttunut ja olis todella ihanaa jos liittyisit myös sitä lukeamaan :)
    http://mygorgeousdreams.blogspot.fi/2014/08/a-fresh-start.html

    VastaaPoista