perjantai 3. tammikuuta 2014

Joulufiiliksiä

Suvi:

Heippa ja terveiset Ivalosta! Tultiin tänne jo viime viikon lauantaina, sillä uutena vuotena oli tarkoitus osallistua häihin. :) Nyt on vuos 2014!! WHAAAT! :DD On ollut kyllä kiva ja rentouttava reissu. :) Su-ma yöllä vissiin takas Helsingissä sitte.

Mutta ekaks voisin vähän kertoa mun joulusta. Joulun aika on niin ihanaa. Se tunnelma ja samat vanhat perinteet jotka seuraa vuodesta toiseen jouluisin. Toki nykyään tuntuu että jokainen joulu on erilainen, ei enää niin paljon noudata vanhoja perinteitä. Johtuu ihan vaan tietyistä seikoista, esim. sisko on yleensä aina töissä hamstraamassa rahaa ja nyt oli toinen joulu (jo...) ilman mun rakasta mummoani.

Mutta tänä jouluna sisko oli ottanut vapaata! JEE! Jouluaatto oltiin äidin luona, jonka jälkeen joulupäivä isän ja vaarin kanssa. Ensi vuonna sitten taas toiste päin. :)Jouluaatto alkoi tietenkin riisipuurolla. Itse havahduin ihan vähän ennen joulua, että APUA en oo ite tehny kotona vielä riisipuuroa! Rakastan riisipuuroa ja keittelen sitä yleensä kotonaki ennen joulua useamman kerran. Joulua edeltävänä viikonloppuna oli siis pakko tehdä kattilallinen puuroa, nams.

Nalakin oli tuomassa iloa meidän jouluun
Tykkään tosi paljon suomalaisesta jouluruoasta, varsinkin laatikoista. Pienenä söin vaan perunalaatikkoa, mutta nykyään tykkään kaikista tosi paljon. Ai vitsi oon ylpee itestäni, kun oon oppinut syömään kaikkia laatikoita, jotka löytyy meidän joulupöydästä. Perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko ♥ Karjalanpaistikin on iso osa meidän joulupöytää, vaikka monen mielestä se ei ole mikään jouluruoka. Meille se on. Se on ollut aina. Vanhempien lapsuudesta ja mummojen lapsuudesta asti. Se on kulkenut suvussa, eli silloin se on jouluruoka. Ainakin meille :)

Mun lempparein joulukoriste :)


Lahjakasa odotti avaajaa. Sisko oli niin malttamaton, että en meinannu edes vessassa keritä käydä. Huhhu :D Se osaa kyllä olla maailman malttamattomin jouluna. :D


Jouluaatto kului aika rennoissa meiningeissä ädillä. Rentoiltiin, syötiin, katottiin sarjoja ja leffoja, leikittiin nalan kanssa.. :)

Joulupäivänä oltiin enemmän ihmisten ilmoilla, mikä oli kivaa vastapainoa jouluaaton hengailuihin. Mentiin siskon ja iskän kanssa vaarille syömään ja availemaan lahjoja. Vähän kuin toinen jouluaatto, hihii.
Jaksoin jopa vähän kihartaa hiuksia. Pientä treenailua häiden kampausta varten. ;D Oli muuten aika samanlainen kun tämä kampaus, mutta enemmän kiharoita.

Perinteinen joulukuusi vaarilla samalla paikalla joka vuosi :D


Käytiin vielä joulupäivän illalla hautausmaalla, oli niin kaunista kun pimeässä näkyi paljon kynttilöitä. On myös niin vaikeeta kuvitella että tämä oli jo toinen joulu ilman meidän mummoa. Nyt joulun aikaan mietiskelin aika paljon ja muistelin mummoa. Niin ihana ihminen ja niin rakas hän oli meille kaikille.

Tapaninpäivänä suunnattiin siskon ja iskän kanssa Tallinnaan pienelle shoppailureissulle. En kyllä löytänyt paljoakaan mitään, yhden neuleen ja korun. Sisko shoppas senkin edestä sit. :D

Kello on kolme päivällä ja ihmiset nukkuu vieläkin! Täällä Ivalossa siis. Ollaan mökillä. ;D Täällä kyllä oikeesti väsyttää niin perhanan paljon, ku aurinko ei nouse ollenkaan. Noh, ainakin nyt on aikaa yrittää saada tota opinnäytetyötä palautettavaan kuntoon ennen kun ihmiset alkaa heräilemään. :)

- Suvi

3 kommenttia:

 1. Hamstraamassa rahaa... :D katotaa, ens vuonna uudestaan oonko töissä vai en!

  mut oli kiva joulu kiitos siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan hamstraat sitä rahaa :D mullakin oli <3 nähää viel ennenku painut lappiin!
   -S

   Poista
 2. Kiitos, kun linkititte bloginne :)

  VastaaPoista